Skip to main content

Στα Χανιά από 6 έως 8 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τριήμερη επίσκεψη στα Χανιά θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η οποία χαρακτηρίστηκε ως σημαντικότατο και κορυφαίο γεγονός για την ορθόδοξη εκκλησία της Κρήτης.
Τριήμερη επίσκεψη στα Χανιά θα πραγματοποιήσει από τις 6 έως και τις 8 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Επιτροπής «πίστεως και τάξεως» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Στα Χανιά παρουσιάσθηκε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη, η οποία χαρακτηρίσθηκε από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της Εκκλησίας, «ως σημαντικότατο και κορυφαίο γεγονός για την ορθόδοξη εκκλησία της Κρήτης».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα φθάσει το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Χανίων και στη συνέχεια θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στην Πλατεία Μητροπόλεως από τον δήμο Χανίων. Θα ακολουθήσει δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και αμέσως μετά ο κ. Βαρθολομαίος θα τοποθετήσει το θεμέλιο λίθο στον Ιδρυματικό Iερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Βαρθολομαίο που βρίσκεται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με ειδικές ανάγκες. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Χρυσοπηγής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Κίσαμο, όπου και θα του γίνει επίσημη υποδοχή. Ακολουθούν, δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, επίσκεψη στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο και τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος «Ειρηναίος Γαλανάκης». Αμέσως μετά ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την έδρα της Ιεράς Μητρόπολης.

Το πρωί της Τέταρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα παραστεί στην πανηγυρική συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της Ορθόδοξης Ακαδημίας και θα επισκεφθεί την Ιερά Πατριαρχική Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς. Επίσης, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Κολυμπαρίου. Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Χανίων και θα έχει συνάντηση με το νομάρχη, ενώ κατά το επίσημο γεύμα θα έχει συνάντηση με πρόεδρο της ΤΕΔΚ Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Βαρθολομαίος θα κηρύξει την έναρξη συνεδρίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Την Πέμπτη, πριν αναχωρήσει από τα Χανιά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί τις Πατριαρχικές Μονές Γουβερνέτου και Αγίας Τριάδος, στο Ακρωτήρι Χανίων.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος, «η μεγαλόνησος Κρήτη και ο νομός Χανίων θα έχουν την μεγάλη τιμή και την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούν για άλλη μια φορά τον πατριάρχης του γένους, τον οικουμενικό μας πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο».