Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΣΤΑΧΤΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΡΑΤΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η πτώση της έντασης του άνεμου, έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα στην Αφράτι της Χαλκίδας.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Αφράτι της Χαλκίδας και ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί εκεί απ όλη την κεντρική Ελλάδα, προσπαθούν να ελέγξουν τις κρίσιμες περιοχές.

Η πτώση της έντασης του άνεμου, έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα, και ήδη έχουν αναπτυχτεί οι επίγειες δυνάμεις στα κυρίως μέτωπο της φωτιάς, της οποίας η ένταση έχει μετριαστεί.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την μία το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Πισσώνας και Αφράτι κοντά στη Ν. Αρτάκη της Χαλκίδας και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα σπίτια στο χωριό Αφράτι, και η πυροσβεστική με την αστυνομία έδωσαν εντολή για εκκένωση σπιτιών για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και ένας οικισμός Ρομά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση. Οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ