Skip to main content

Σταδιακή μείωση τελών περιαγωγής μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας

Η υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας της Β. Μακεδονίας σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη που προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, που δημιουργούνται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα ο υπουργός της Κοινωνίας της Πληροφορίας και Δημόσιας Διοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Ντάμιαν Μάντσεφσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Σκόπια με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας, Νίκο Παππά, στην οποία υπογράφηκε συμφωνία (μνημόνιο κατανόησης) για τη σταδιακή μείωση των τελών περιαγωγής μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Μάντσεφσκι σημείωσε ότι αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη που προκύπτει από τη Συμφωνία των Πρεσπών και ανήγγειλε την υπογραφή και άλλων, σε διαφόρους τομείς, στο προσεχές διάστημα, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ενδυναμώσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών.