Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

«Τα τελευταία παιχνίδια ήταν από τα καλύτερα που έχω ζήσει εγώ», είπε μιλώντας για την Εθνική ομάδα ο ποδοσφαιριστής της Χοφενχάιμ.

Για την επανεκκίνηση του γερμανικού πρωταθλήματος, για την ανανεωμένη Εθνική ομάδα αλλά και για την απόσυρση του Αλέξανδρου Τζιόλη από το ποδόσφαιρο μίλησε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Κώστας Σταφυλίδης.

Ο άσος της γερμανικής Χοφενχάιμ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Open Sport» του OPEN και αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που βιώνει το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σταφυλίδης, για την απόφαση να αρχίζει και πάλι το γερμανικό πρωτάθλημα: «Πάντα είναι δύσκολο, πάντα το έχουμε στο μυαλό μας ειδικά οι ποδοσφαιριστές που έχουν οικογένειες σπίτι. Από τη δική μας ομάδα βγάζουν ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο οι παίκτες μέχρι να τελειώσει η χρονιά δεν έρχονται σε επαφή με συγγενικό πρόσωπο. Κάνουμε τεστ ανά τριήμερο και εξασφαλίζουμε έτσι ότι δεν έχουμε τίποτα. Από τη στιγμή που μπορούμε να έχουμε ασφάλεια καλώς αποφάσισαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν οι ομάδες δεν έπαιρναν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά θα είχαν μεγάλα προβλήματα. Κάποιες έλεγαν πως αν δεν πάρουμε τα λεφτά θα πρέπει να πέσουμε στη δεύτερη κατηγορία. Εγώ για παράδειγμα αν κολλήσω κάτι, όταν πάω σπίτι θα είμαι μόνος μου. Θα ρισκάραμε αν σπίτι περίμεναν άλλοι συγγενείς».

Για το αν υπήρξαν μειώσεις στα συμβόλαια: «Έχει γίνει μείωση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το αποφασίσαμε βασικά. Είναι προς τιμήν του κλαμπ ότι όλοι ήταν εντάξει απέναντί μας. Εμείς αποφασίσαμε να κρατήσουμε κάποια χρήματα για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο κλαμπ».

Για την Εθνική ομάδα και την απόσυρση του Τζιόλη: «Ο Άλεξ εκτός από καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, ήταν κύριος από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ, στην Εθνική που τον έζησα εγώ ήταν διαμάντι. Χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτόν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντα οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι στην Εθνική ομάδα. Ειδικά τώρα που έχει ξεκινήσει μια καλή προσπάθεια. Τα τελευταία παιχνίδια ήταν από τα καλύτερα που έχω ζήσει εγώ. Αυτό οφείλεται στον προπονητή γιατί πίστεψε σε εμάς. Μας ζήτησε να κάνουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Μας εξήγησε πως αν αυτά όμως δεν τα κάνουμε, μπορεί να τα κάνει κάποιος άλλος. Πρέπει σε κάθε προπόνηση να είσαι 100% εκεί και να δείχνεις στον προπονητή σου πως αξίζεις τη θέση σου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ