Skip to main content

Σταφυλίδης: Γράφτηκαν βλακείες, έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ

Ο διεθνής πλάγιος μπακ ανέλυσε τους λόγους που τον ώθησαν να αποδεχτεί την πρόταση της Χόφενχαϊμ ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον «Δικέφαλο»

Για τις σχέσεις του με τον ΠΑΟΚ και τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόταση της Χόφενχαϊμ αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Κώστας Σταφυλίδης.

Ο διεθνής πλάγιος μπακ ανέλυσε τους λόγους που τον ώθησαν να αποδεχτεί την πρόταση της γερμανικής ομάδας στην οποία θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ακόμη χαρακτήρισε βλακείες όσα γράφτηκαν πως ο ατζέντης του, Πολ Κουτσολιάκος αποτελεί εμπόδιο για την μελλοντική επιστροφή του στον «Δικέφαλο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 25χρονος άσος:

Για την απόφασή του να συνεχίσει στη Χόφενχαϊμ: «Μιλούσα με αρκετές ομάδες, όμως όταν μου παρουσίασαν το πρόγραμμα και όσα πίστευαν για μένα πήρα αμέσως την απόφαση. Είναι μια ομάδα, η οποία αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στο Champions League. Μετά από Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στη Βundesliga και σταθερά στο τοπ 5. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να αποφασίσω. Είμαι αρκετά χρόνια στη Γερμανία, ξέρω πώς δουλεύουν, ήθελα να κάνω αυτό το βήμα και γι’ αυτό είπα το ναι».

Για τις άλλες προτάσεις που είχε: «Ήταν και από τη Γερμανία και από το εξωτερικό».

Για το αν υπήρξε προσέγγιση από τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να αναφερθώ και δεν χρειάζεται. Πολλές φορές μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία και δημιουργείται αρνητικό κλίμα. Ό,τι υπήρξε το ξέρω εγώ κι ο ΠΑΟΚ. Αυτό που μετρά είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι νταμπλούχος και θέλει να συνεχίσει έτσι τα επόμενα χρόνια».

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: «Εννοείται ότι υπάρχει καλή σχέση. Γιατί να μην υπάρχει; Όλοι ξέρουν ότι αγαπώ τον ΠΑΟΚ. Το επαγγελματικό κομμάτι είναι κάτι άλλο και σκέφτεσαι πολλά πριν κάνεις το βήμα. Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ και έτσι θα μείνει. Γράφτηκαν κάποια σχόλια ότι αν δεν αλλάξω ατζέντη δεν θα πάω στον ΠΑΟΚ και διάφορες τέτοιες βλακείες. Βγαίνει ο καθένας και γράφει το μακρύ του και το κοντό του και δημιουργεί κλίμα».

Για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: «Ήμασταν σταθερά καλοί, αν και όχι όσοι καλοί ήμασταν πέρσι. Υπήρχε ο κορμός που ήξερε τι θέλει στο γήπεδο, το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Και τα πήρε».

Για τον ποιον ξεχωρίζει: «Όλοι ήταν το ίδιο καλοί. Για να βάλει το γκολ ο Πρίγιοβιτς κάποιος άλλος έκανε την ενέργεια. Η ομάδα ήταν όσο καλή χρειάστηκε για να πάρει τους τίτλους».

Για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ με τους οποίους μιλάει: «Έχω πολύ καλή σχέση με τα παιδιά και χαίρομαι γι’ αυτούς. Χαίρομαι για την ομάδα, για τον κόσμο, και για μένα, φυσικά, που το είδα. Μιλούσα με τον Βιεϊρίνια, τον Πέλκα. Ήταν αγχωμένοι, ήθελαν να το κάνουν. Και ευτυχισμένοι στο τέλος με την επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα – οικογένεια, όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι χάνουν».

Για τα σενάρια πως ο Σταφυλίδης δεν θα επιστρέψει ποτέ στον ΠΑΟΚ όσο υπάρχει Βιεϊρίνια: «Έχω περάσει από αυτό το στάδιο, δεν ασχολούμαι, απλά γελάω. Με δύο καλούς παίκτες σε μία θέση μεγαλώνει ο ανταγωνισμός. Εγώ θα πρέπει να δουλέψω πιο πολύ για να γίνω καλύτερος. Αν είσαι μόνος σου λες παίζω ό,τι και να γίνει».

Για την Εθνική ομάδα: «Είμαι αισιόδοξος, έχουμε έναν νέο προπονητή, ξεκινήσαμε με τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς. Δεν θέλω να λέω πολλά. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Για την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη: «Όταν γνωρίζεις την ελληνική πραγματικότητα, έχεις καλύτερη επικοινωνία, ενώ αποφεύγονται και τα λάθη που είναι πιθανό να κάνουν οι ξένοι που δεν γνωρίζουν. Από εκεί και πέρα, αν δουλεύεις θα έχεις επιτυχίες, αν δεν δουλεύεις όχι».