Skip to main content

Σταϊκούρας: Αχρείαστο το υπερπλεόνασμα της κυβέρνησης

Ο τομεάρχης Οικονομικών χαρακτηρίζει ως θύματα του προϋπολογισμού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τις επιστροφές φόρων προς τους ιδιώτες

Κριτική στην κυβέρνηση πραγματοποίησε με δήλωση του ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2018.

«Για ακόμη έναν μήνα, είμαστε στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές. Η Κυβέρνηση έχοντας ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσει ένα αχρείαστο υπερπλεόνασμα, εκτός της υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, συνεχίζει να στερεί σημαντική και απολύτως απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ. Σταϊκούρας.

Ο τομεάρχης Οικονομικών χαρακτηρίζει ως θύματα του προϋπολογισμού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τις επιστροφές φόρων προς τους ιδιώτες και τους κοινωνικά ευαίσθητοι τομείς «που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της εσωτερικής στάσης πληρωμών», όπως λέει ο βουλευτής της ΝΔ.