Skip to main content

Σταϊκούρας: Ανάκαμψη με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και να κάνουμε σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Tις μεταρρυθμίσεις ως βασικούς πυλώνες για την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας κατά τα επόμενα χρόνια χαρακτήρισε στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist τις επενδύσεις ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας . «Η οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και να κάνουμε σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα, καθώς μέσα από τη σωστή διαχείριση και τις επενδύσεις, θα υπάρξει ανάκαμψη και ανθεκτικότητα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις σε εμβληματικά project, όπως το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και στην ψηφιακή μεταρρύθμιση και το δίκτυο 5G. Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της απασχόλησης, καθώς και των ιδιωτικών επενδύσεων. «Όλα αυτά υποστηρίζονται από διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους και πρωτοβουλίες κατά της φοροδιαφυγής. Αυτό το project θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει μπροστά» εκτίμησε, στη συνέχεια, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Όσον αφορά το ελληνικό σχέδιο για την αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί στις Βρυξέλλες, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «είμαστε σε μια βάση κοινής συνεργασίας με την Κομισιόν για να διαμορφώσουμε την τελική μορφή του». «Είναι μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξουμε για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα» κατέληξε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.