Skip to main content

Σταϊκούρας από Καλαμαριά: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα

Ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στον δήμο Καλαμαριάς και συναντήθηκε με τον Γιάννη Δαρδαμανέλη - Τι ειπώθηκε στη συνάντησή τους.

Τις δυνατότητες συνεργασίας στην κατεύθυνση των αναπτυξιακών έργων που χρειάζονται χρηματοδότηση εξέτασαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο.

Στο τραπέζι τέθηκαν κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με απαλλοτριώσεις, για τις οποίες ο δήμος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως επίσης και το μεγάλο έργο της διάνοιξης της οδού Πόντου, για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πέρσι ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια. Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί με συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς υπουργείου, έτσι ώστε ο δήμος να προχωρήσει στο σχεδιασμό προς όφελος της κοινωνίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι «δεν είναι συγκυριακή επίσκεψη, δεν είναι προεκλογική επίσκεψη, είναι επίσκεψη ουσίας» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να είναι κοντά στους πολίτες και ταυτόχρονα μέσα διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη και να δημιουργεί ακόμα καλύτερες συνθήκες.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον δήμο Καλαμαριάς, τον δήμαρχο, με τον οποίο έχω μία εξαιρετική, αδιάλειπτη σχέση και συνεργασία, έτσι ώστε να ακούσω, να ακούσει η πολιτεία και το υπουργείο Οικονομικών, τις προτεραιότητες του δήμου για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και προβλήματα. Δεσμεύτηκα αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας που ούτως ή άλλως προϋπήρχε, να εξακολουθήσει να βρίσκεται και στο μέλλον, έτσι ώστε μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση των όποιων περιορισμένων πόρων διαθέτουμε να βοηθήσουμε την καθημερινότητα και ακόμα περισσότερο και εδώ στον δήμο Καλαμαριάς, με στοχευμένες πρωτοβουλίες, με στοχευμένες πολιτικές πέρα και πάνω όλων αυτών που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε δήμο ο οποίος έχει περισσότερες δυσκολίες, προκειμένου να έχουμε με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές οικονομικές συνέπειες από μία νέα εξωγενή κρίση, την ενεργειακή κρίση και κατ’ επέκταση τον πληθωρισμό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει. Κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία έχουμε αποδείξει την τελευταία τριετία ότι μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά και θα συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα και διορατικότητα να εργαζόμαστε και για το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Σταϊκούρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Δαρδαμανέλης σημείωσε πως είχε δύο σκέλη, με το πρώτο να αφορά θέματα που αντιμετωπίζουν συνολικά οι δήμοι, τα οποία αφορούν στη δυσμενή οικονομική κρίση που αγγίζει ιδιαίτερα τους δήμους, οι οποίοι δεν μπορούν να αναπροσαρμόσουν τα έσοδά τους. «Πρέπει να συνεχιστεί η βοήθεια που έχει δοθεί και να γίνει ακόμη πιο έντονη από εδώ και πέρα.Η βοήθεια που έχουμε και από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Οικονομικών είναι σημαντική και είναι, θα έλεγα, ο τρόπος με τον οποίο στάθηκαν όρθιοι οι δήμοι όλη αυτή την περίοδο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι ανέδειξε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Καλαμαριά. «Δεν είναι άλλα από τα γνωστά τοπικά ζητήματα, τη διάνοιξη της οδού Πόντου, ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει ο δήμος έναντι κάποιων απαλλοτριώσεων και άλλα μικρότερα ζητήματα», είπε και πρόσθεσε πως ανανεώθηκε το ραντεβού στην Αθήνα, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να λυθούν τα ζητήματα και να προχωρήσουν τα αναπτυξιακού χαρακτήρα σχέδια που υπάρχουν στον δήμο.

Νωρίτερα ο υπουργός επισκέφτηκε την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμαριά, όπου είχε συνάντηση με στελέχη του κόμματος, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Καλαμαριάς, Γιώργο Ανδρεάδη, να επισημαίνει στον κ. Σταϊκούρα ότι ο πήχης είναι πολύ ψηλά για τις επόμενες εκλογές, καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευσης εξελέγη δήμαρχος που είχε την υποστήριξη της ΝΔ.