Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Ο υπουργός συμμετείχε σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΒΕ, όπου εξετάστηκαν θέματα τα οποία αφορούν τη μεταποίηση που δραστηριοποιείται στη χώρα

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που φρόντισε να στηρίξει τους συνεπείς επιχειρηματίες και τα συνεπή νοικοκυριά, επιδοτώντας τις δόσεις των δανείων τους μέσω των προγραμμάτων "Γέφυρα 1" και "Γέφυρα 2"», απάντησε η υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών στη Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας τα... παράπονα που ακούγονται επειδή με τις ρυθμίσεις του προγράμματος «Γέφυρα 2» δεν προβλέπεται «κούρεμα» οφειλών για τους συνεπείς δανειολήπτες.

Ο υπουργός Οικονομικών συμμετείχε σε συνάντηση με τη διοίκηση του ΣΒΕ, όπου εξετάστηκαν θέματα τα οποία αφορούν τη μεταποίηση που δραστηριοποιείται στην περιφέρεια της χώρας. Η διαμόρφωση και εφαρμογή κλαδικής πολιτικής για τη βιομηχανία είναι γνωστή θέση του ΣΒΕ εδώ και χρόνια. Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευθεί, κινείται σε τρεις άξονες.

Πρώτον, στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Δεύτερον, την ενίσχυση της ρευστότητας, κάτι που δρομολογείται τόσο με τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών με το πρόγραμμα Ηρακλής όσο και με τον προγραμματισμό για την παραγωγική αξιοποίηση τα επόμενα χρόνια των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δηλαδή του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και της νέας ΚΑΠ.

Τρίτον, τη δρομολόγηση διαρθρωτικών αλλαγών, μέσω των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων με στόχο την πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη.

Γενική Συνέλευση ΣΕΒΕΑυτή την ώρα ο Χρήστος Σταϊκούρας συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ. Προσερχόμενος δήλωσε τη σημασία που έχουν οι εξαγωγές τόσο για την ανάκαμψη της οικονομίας όσο και για τη διαμόρφωση του νέου παραγωγικού προτύπου της χώρας το οποίο επιδιώκει η κυβέρνηση.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, υπογράμμισε ότι οι εξαγωγείς της χώρας έχουν θέσει σαφείς στόχους: οι εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ θα πρέπει από 18,1% σήμερα να φτάσουν το 25% μέχρι το 2024 και μαζί με τις υπηρεσίες από 39,5% σήμερα να φτάσουν στο 50% το 2024. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο στόχος είναι εφικτός καθώς ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2021 καταγράφεται αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 9,2% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2020.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ