Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ 10ΕΤΕΣ: ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

«Το ζητούμενο είναι να είσαι σε επαφή με τις αγορές, να εκμεταλλεύεσαι τις σωστές συνθήκες και να αξιοποιείς κατάλληλα τους πόρους», είπε ο ΥΠΟΙΚ.

«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι μια μεγάλη έκδοση, αλλά μια πετυχημένη έκδοση με χαμηλό κόστος δανεισμού» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το 10ετές ομόλογο.

«Ξεκίνησε η διαδικασία της εξόδου στις αγορές για άλλη μια φορά με δεκαετή έκδοση σε συνέχεια εκείνης της 12ης Μαρτίου του 2019. Το επιτόκιο με το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία είναι στο 1,55%. Δεν ξέρει κανένας που θα καταλήξει, η ζήτηση είναι για 1 δισ. ευρώ» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας.

«Ο στόχος δεν είναι να κάνουμε μια μεγάλη έκδοση, ο στόχος είναι να κάνουμε μια πετυχημένη έκδοση με καλή διασπορά στους επενδυτές και με ένα χαμηλό κόστος δανεισμού» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Όπως συμπλήρωσε, «μέτρο σύγκρισης» είναι ο Μάρτιος του 2019, όταν το κόστος δανεισμού στην αντίστοιχη έκδοση ήταν 3,9%.

«Το ζητούμενο είναι να είσαι σε επαφή με τις αγορές, να εκμεταλλεύεσαι τις σωστές συνθήκες και να αξιοποιείς κατάλληλα τους πόρους, που αντλούνται»,  σημείωσε ακόμη ο κ. Σταϊκούρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ