Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ DBRS: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζει την αναβάθμιση του trend της Ελλάδας από τον καναδικό οίκο αξιολόγησης DBRS.

Την αναβάθμιση του trend της Ελλάδας από τον καναδικό οίκο DBRS σχολιάζει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για «αποτέλεσμα τόσο μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας όσο και μεθοδικών πρωτοβουλιών της σημερινής κυβέρνησης».

«Ένας ακόμη οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, ο DBRS (αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), προχώρησε στην αναβάθμιση της χώρας, με την προοπτική της πλέον να διαμορφώνεται από "σταθερή" σε "θετική"» αναφέρει στη δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και συνεχίζει:

«Αυτή η εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα τόσο μακροχρόνιων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας όσο και μεθοδικών πρωτοβουλιών της σημερινής Κυβέρνησης.

»Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει –στην έκθεσή του – και ο οίκος αξιολόγησης, έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση.

»Υπάρχει μία νέα Κυβέρνηση με ισχυρή δέσμευση να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, η ενεργητική διαχείριση του δημοσίου χρέους έχει εδραιώσει την πρόσβαση στις αγορές, αποπληρώνεται το ακριβό μέρος του δανείου του ΔΝΤ, υπήρξε πλήρης άρση των capital controls, ενώ επιπλέον το πρόγραμμα "Ηρακλής" αναμένεται να συμβάλλει στην προσπάθεια των τραπεζών να μειώσουν τα "κόκκινα δάνεια" στα χαρτοφυλάκιά τους.

»Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει την προσπάθεια, βήμα– βήμα, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο καναδικός οίκος αναβάθμισε το trend της χώρας από σταθερό σε θετικό, ωστόσο διατήρησε το αξιόχρεο στο BB (low).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ