Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησε, σε συνέντευξή του, ότι η χώρα θα επιτύχει καθαρή έξοδο με την ολοκλήρωση του προγράμματος

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, αμφισβητεί ότι η χώρα θα επιτύχει «καθαρή» έξοδο με την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Όπως εξηγεί ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, «το μόνο που ολοκληρώνεται είναι η χρηματοδότηση της χώρας μέσω του προγράμματος. Αντιθέτως, οι μνημονιακές πολιτικές και μάλιστα φορτωμένες με πρόσθετες και βαριές δεσμεύσεις, όπως επιβεβαιώνεται στην 4η αξιολόγηση και στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, θα συνεχιστούν για τα επόμενα χρόνια».

Δηλώνει ότι η ΝΔ επιθυμεί την «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια και τη χρηματοδότηση της χώρας με χαμηλό κόστος δανεισμού και κρίνει αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» με την αξιοποίηση των 27 δισ. ευρώ από τους αδιάθετους πόρους του δανείου.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο του κόμματός του θα οδηγήσει στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών ανάπτυξης, η οποία εκτιμά ότι θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους, δίνοντας τη δυνατότητα για σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοσιονομικών στόχων, με αποτέλεσμα την μείωση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ