Skip to main content

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικά θετικό

Όσο πιο γρήγορα κλείσει η προεκλογική περίοδος, παρά τις διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας, τόσο το καλύτερο για τη χώρα, αναφέρει.

«Η κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικά θετικό στη χώρα» εκτιμά, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας συμπληρώνοντας ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η προεκλογική περίοδος, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας, τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι «αποτελεί το πλέον σταθερό και στιβαρό ιδεολογικοπολιτικά κόμμα της χώρας» και υπογραμμίζει πως «στο ιστορικό δίπολο, κεντροδεξιά ή αριστερά, η πρώτη υπερτερεί της δεύτερης στη διαχρονική προσφορά της στην πρόοδο του τόπου».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για την έξοδο στις αγορές λέγοντας ότι «η μεν αύξηση του κατώτατου μισθού έπρεπε να έχει ήδη εφαρμοστεί από το 2017 η δε έξοδος στις αγορές έγινε έναν ολόκληρο χρόνο μετά την τελευταία έξοδο με κόστος πολύ υψηλότερο έναντι άλλων χωρών που ολοκλήρωσαν προγράμματα στήριξης».

Τέλος για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει έστω και με καθυστέρηση ότι δεν μπορεί να είναι απλά σχολιαστής μιας προβληματικής κατάστασης -ανακινώντας άστοχα ζητήματα μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης- αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος».