Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2 δισεκ. ευρώ και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές.

Τις επόμενες ημέρες θα έρθει στη Βουλή ένα καινούργιο πρόγραμμα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα αφορά στην επιδότηση των παγίων δαπανών τους, ενώ τον Μάρτιο θα υπάρξει και 6ο κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής δήλωσε σήμεραο υπουργός Οικονομικών Χρηστός Σταϊκούρας.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ τα μέτρα στήριξης για το 2021 υπολογίζονται σε 7,5 δισ ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι ανάγκες είναι απεριόριστες ωστόσο οι πόροι είναι περιορισμένοι, «γι’ αυτό και προσπαθούμε να τους διευρύνουμε με επιτυχημένες εξόδους στις αγορές».

Ανέφερε ότι οι αποφάσεις της προηγούμενης εβδομάδας κοστολογούνται σε περίπου μισό δισ. σε μηνιαία βάση, γι' αυτό και χρειάζεται σωστή στόχευση των μέτρων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 31,2 δισεκ. ευρώ και αυτά αυξάνονται όταν βγαίνουμε στις αγορές και μειώνονται όταν πάμε να καλύψουμε τρύπες του προϋπολογισμού.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, γιατί η χώρα θα πρέπει να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ