Skip to main content

Σταϊκούρας: Πότε θα πληρωθούν οι εκκρεμείς αιτήσεις Power Pass και Fuel Pass 2

Σχετικά με την πιθανότητα Fuel Pass 3, ο υπουργός υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος.

Για τις πληρωμές των επιδοτήσεων μίλησε o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Για το Power Pass ο υπουργός είπε ότι έχουν καταβληθεί τα 250 εκατ. από τα 300 εκατ. ευρώ σύνολο.

«Υπήρχαν κάποιες λίγες εκκρεμότητες για ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν το προηγούμενο εξάμηνο και προσθέσαμε και τον Ιούνιο για να καλύψουμε δικαιούχους των οποίων τα εκκαθαριστικά βγήκαν τον Ιούνιο», εξήγησε για τις πληρωμές που εκκρεμούν, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η όλη διαδικασία εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα και οι πληρωμές των υπόλοιπων 50 εκατ. ευρώ θα γίνουν αμέσως μετά, αρχές Σεπτέμβρη.

Για το Fuel Pass 2, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία και σε 2,2 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα έχουν πιστωθεί τα ποσά στους λογαριασμούς τους. Όπως είπε, εκκρεμούν οι αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο ή θα πληρωθούν μέσα στον Αύγουστο.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι το 73% των πολιτών επέλεξε την πίστωση του ποσού στην τράπεζα, άρα προτίμησαν να πάρουν λιγότερα χρήματα αλλά να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και σε άλλες πηγές.

«Αυτά τα μέτρα είναι 500 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με τα επιπλέον μέτρα από το φθινόπωρο και την πιθανότητα Fuel Pass 3, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι μετά τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, ενώ πολύ καλά είναι τα στοιχεία των εσόδων του Ιουλίου.

«Τότε με βάση τις ανάγκες του τελευταίου τριμήνου θα συζητηθούν επιπλέον παρεμβάσεις», είπε και προσέθεσε: «Όλα τα έχουμε σε λίστα, το τι από αυτά θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εικόνα της οικονομίας τον Σεπτέμβριο.»