Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ 3,5% ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

Δύσκολο να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για να επιτρέψει και άλλες ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών.

Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας όμως ότι είναι δύσκολο να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος για να επιτρέψει και άλλες ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους.

Σε δηλώσεις του στο "Βήμα της Κυριακής ο κ, Σταϊκούρας τόνισε: «Επιλέξαμε την προοδευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη διεύρυνση των δικαιούχων στο καθεστώς της ρύθμισης των 120 δόσεων για να επιβεβαιώσαμε την υπόσχεση μας για μείωση φόρων, αλλά για την ώρα δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Επίσης, ο υπουργός αναφέρει ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο υφυπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη επαναξιολογούνται οι δαπάνες του δημοσίου και αναζητούνται εξοικονομήσεις δημόσιων πόρων, ώστε να διασφαλιστούν η επίτευξη στόχων του φετινού προϋπολογισμού αλλά και η διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για την ορθή εκτέλεση του επόμενου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ