Skip to main content

Σταϊκούρας: Τη Μ. Πέμπτη η καταβολή των χρημάτων από την Επιστρεπτέα 7

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι θα πληρωθούν εστίαση, ταξί, δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων, καταλύματα

Τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα και τη Μεγάλη Πέμπτη θα αρχίσει η καταβολή των χρημάτων από την Επιστρεπτέα 7, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΊ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα πληρωθούν εστίαση, ταξί, δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων, καταλύματα και πρόσθεσε ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει η καταβολή των ποσών, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις με αυτό το κεφάλαιο κίνησης να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ και έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ο αρμόδιος υπουργός», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε αυτή η αναβάθμιση είναι μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα. «Επιβράβευση των προσπαθειών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση της χώρας μέσα στην υγειονομική κρίση ώστε η χώρα να δανείζεται φθηνά για να μπορέσει να βοηθήσει την οικονομία και την κοινωνία. Εμπιστεύονται την χώρα και την ελληνική κυβέρνηση».

Τέλος, αναφορικά με τις μειώσεις φόρων υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας μέχρι σήμερα σε λιγότερο από 2 χρόνια μειώσαμε κατά μόνιμο τρόπο την προκαταβολή, τον φόρο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 22% και έχουμε δώσει μια σειρά από άλλα κίνητρα και μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 μονάδες και καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα. Τα 2 τελευταία μέτρα επεκτάθηκαν και για το 2022».