Skip to main content

Σταϊκούρας: Το 80% του πρόσθετου «χώρου» σε μειώσεις φόρων

Βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους άμεσους και έμμεσους. Αυτή ειναι βασική προτεραιότητα μας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών

Την βούληση της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση των φορολογικών βαρών το επόμενο χρονικό διάστημα εξέφρασε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Βούληση μας είναι να μειώσουμε φόρους άμεσους και έμμεσους. Αυτή ειναι βασική προτεραιότητα μας» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε την μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2020. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονικό χώρο. Το 80% του πρόσθετου χώρου θα είναι μείωση φόρων και το 20% αυξήσεις δαπανών, εκεί που υπάρχουν ανάγκες και κοινωνικές ευαισθησίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκουράς έχρισε ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2021.«Η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί και θα καταργηθεί εως το τέλος της τετραετίας. Το ξήλωμα ξεκινάει το 2021, αν υπάρξει νωρίτερα δημοσιονομικός χώρος, θα καταργηθεί νωρίτερα καθώς ειναι προτεραιότητά μας» τόνισε ο κ. Σταϊκουράς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης. «Δεν θα γίνει όμως με μείωση του αφορόλογητου ορίου. Θα τη διευρύνουμε μέσα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και τη διεύρυνση της βάσης για την ακίνητη περιουσία και τη φορολόγηση των μισθώσεων τύπου Airbnb» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.