Skip to main content

Σταϊκούρας: Τρία οικονομικά λάθη που θα διορθώσει η Νέα Δημοκρατία

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη από την έξοδο από τα μνημόνια.

Ο ανασχηματισμός είναι κατώτερος των περιστάσεων και των προκλήσεων, "χωρίς στίγμα, όραμα και πρόσημο", δηλώνει ο Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Kontranews, αναφερόμενος στην έξοδο από τα μνημόνια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη και η χώρα θα συνεχίσει να ζει τη δική της "Οδύσσεια".

Καταλογίζει, τέλος, τρία οικονομικά λάθη στην κυβέρνηση που όπως λέει, θα διορθώσει η ΝΔ. Αυτά είναι: Πρώτον, το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με την "υπερ-φορολόγηση" νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δεύτερον, "η κυβερνητική ανικανότητα υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, έχει οδηγήσει σε υποχώρηση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας".

Και τρίτον, "η κυβερνητική αδυναμία εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, έχει στερήσει ρευστότητα από την πραγματική οικονομία".