Κυριακή 26 Μαΐου 2019
x

ΣΤΑΪΝΜΑΙΕΡ: ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ο Σταϊμάιερ είπε ότι «στο πρόσωπο της Ελλάδας διακρίνει έναν στενό εταίρο» και έκανε λόγο για «σημαντικό περιθώριο βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

Τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό για τη «δύσκολη πορεία που διένυσε τα τελευταία χρόνια», εξέφρασε ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, χαιρετίζοντας παράλληλα την «αποφασιστική θέληση» της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις.

«Οι Έλληνες ήταν εκείνοι που σε μια εποχή που το ζητούμενο ήταν η οικονομική σταθερότητα αγωνίστηκαν για να βρουν τις σωστές ευρωπαϊκές λύσεις. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα και η πορεία αυτή στέφεται με επιτυχία» ανέφερε κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημείωσε επίσης πως «στο πρόσωπο της Ελλάδας διακρίνει έναν στενό εταίρο» και έκανε λόγο για «σημαντικό περιθώριο βελτίωσης των διμερών σχέσεων», μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Ο Γερμανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στην περίοδο 2010-2012 που – όπως είπε – δεν ήταν εύκολη για τις σχέσεις Γερμανίας – Ελλάδας, για να προσθέσει ωστόσο ότι χάρη σε κοινές προσπάθειες τέθηκαν οι βάσεις για μία διμερή συνεργασία που βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ