Skip to main content

Σταματά η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Κορδελιού-Τι συμφωνήθηκε

Χρειάστηκαν συνολικά τέσσερις ώρες συζητήσεων του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης με μαθητές και καθηγητές ώστε να βρεθεί λύση.

Συνολικά τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων χρειάστηκαν για να αποφασιστεί η αναστολή της κατάληψης στο ΕΠΑΛ Κορδελιού (δείτε εδώ) μετά τον σάλο που ξέσπασε με τη δημοσιοποίηση video με περιστατικό εξοργισμένου μαθητή να ωρύεται σε μια καθηγήτρια για το σβήσιμο μιας απουσίας.

«Συζητήσαμε δύο ώρες με τα παιδιά και άλλες δύο ώρες με τον σύλλογο διδασκόντων», είπε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης και πρόσθεσε: «Όντως υπάρχουν κάποιες διαφορετικές σκέψεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα προβλήματα θεωρώ ότι τα επιλύσαμε και δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και έγιναν και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Όπως τόνισε ο ίδιος οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν πως εφόσον τηρηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν αύριο θα ανοίξει το σχολείο.

«Κανείς δεν ξέρει πως βγήκε και γιατί βγήκε τώρα το συγκεκριμένο video. Εν πάσει περιπτώσει εμάς μας ενδιαφέρει να αποκαταστήσουμε το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου. Το 15μελές του σχολείου ήταν σε εξαιρετική επικοινωνία μαζί μου. Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η ηρεμία και ότι θα ανοίξει το σχολείο αύριο», είπε ο κ. Κόπτσης.