Skip to main content

Σταματά η καύση πετ-κοκ στη βιομηχανία

Μήνυμα απαγόρευσης της καύσης του πετ-κοκ σε όλες τις νέες κεραμοποιίες, με παράλληλη σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα και των υπόλοιπων βιομηχανιών του κλάδου που σήμερα χρησιμοποιούν τη συγκεκρι
Μήνυμα απαγόρευσης της καύσης του πετ – κοκ σε όλες τις νέες κεραμοποιίες με παράλληλη σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα και των υπόλοιπων βιομηχανιών του κλάδου που σήμερα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη καύσιμη ύλη, έστειλε από τη Λάρισα η γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, στο περιθώριο δίκης δύο βιομηχανιών της περιοχής, για ρύπανση περιβάλλοντος.

Η κ. Καραβασίλη, αφού τόνισε ότι η παρουσία της στη Λάρισα σηματοδοτεί το μεγάλο ενδιαφέρον της ηγεσίας του υπουργείου για την περιοχή και κυρίως για το θέμα του πετ - κοκ, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξαν παρεμβάσεις στο παρελθόν που οδήγησαν στην ατιμωρησία κεραμοποιίας του νομού η οποία καίει πετ-κοκ, αφού οι έλεγχοι που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια αν και διαπίστωναν ελλείψεις και προβλήματα, οδηγούσαν στη σύνταξη τεχνικών εκθέσεων και όχι στην απόδοση ευθυνών και στην επιβολή προστίμων.

Μάλιστα σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και προκαταρκτική εξέταση οι οποίες και θα δείξουν αν υπάρχουν και ποιες είναι οι ευθύνες υπηρεσιακών ή πολιτικών προσώπων για το συγκεκριμένο θέμα. Η ίδια παραδέχθηκε αδυναμίες και προβληματική λειτουργία στην επιτροπή που χορηγεί το πιστοποιητικό EMAS, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή απόδοση των σημάτων.