Skip to main content

Σταματά την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας - «Μας κυβερνά αδίστακτη οικογένεια»

Ο καταδικασθείς για τις δολοφονίες με τη 17Ν σταματά την απεργία πείνας - Στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας, κάτι που προαναγγέλλει ο ίδιος με δήλωσή του από τη ΜΕΘ του νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται, καθώς μίλησε τηλεφωνικά με τη συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω  απ' τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» δηλώνει ο καταδικασθείς για τις δολοφονίες με τη 17Ν για τις μαζικές διαμαρτυρίες του τελευταίου διαστήματος.

Ο ίδιος σημειώνει πως «η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στη διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους».

Παράλληλα, ευχαριστεί «τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους  για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση  σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία».

«Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό.  Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα» προσθέτει.

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Κουφοντίνα:

«Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας»