Skip to main content

Σταμάτης: Δεν μπορούμε να βρεθούμε σε κυβέρνηση ομηρίας

«Η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα αλλά θα δώσει ψήφο ανοχής» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

Συνέντευξη στον ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα αλλά θα δώσει ψήφο ανοχής. Αυτό σημαίνει ότι σκέφτεται μία κυβέρνηση υπό ομηρία. Αυτό, λοιπόν, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Δεν μπορούμε να βρεθούμε σε ομηρία. Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις κι ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και τα κόμματα και ο ελληνικός λαός».

«Με την κυρία Γεννηματά, συνεργαστήκαμε, ήταν υπουργός στη δική μας κυβέρνηση και κατ’ επανάληψη έλεγε ότι είχαμε μία πολύ πετυχημένη κυβέρνηση. Γιατί, λοιπόν, τώρα, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, δεν συμπράττει;» διερωτήθη ο κ. Σταμάτης.

Και πρόσθεσε: «Το θέμα αυτό δεν θα το λύσει ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Γεννηματά αλλά ο ελληνικός λαός στην κάλπη! Αυτός μπορεί να μας απαλλάξει από αυτό το δίλημμα κι από αυτήν την απειλή».