Skip to main content

Σταμάτης: Και να κυρωθούν οι Πρέσπες εμείς θα λέμε τη χώρα Σκόπια

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επισήμανε σε συνέντευξή του ότι μπορεί η Συνθήκη που υπεγράφη να πάσχει όσον αφορά στην εγκυρότητά της.

«Εμείς πάντως στη Μακεδονία, και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα λέμε τη χώρα “Σκόπια”», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης υπάρχει μία εκκρεμότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών.  «Δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελληνική Βουλή το ενοποιημένο κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η Συνθήκη που υπεγράφη -με διαφορετικές προϋποθέσεις από πλευράς της Ελλάδος- να πάσχει όσον αφορά στην εγκυρότητά της» εξήγησε ο υποψήφιος βουλευτής.

 «Πληροφορούμαι ότι έχουν αλλάξει το εξώφυλλο, έχουν αντικαταστήσει το Δημοκρατία της Μακεδονίας με το Βόρεια Μακεδονία αλλά ολόκληρο το κείμενο του Συντάγματος παραμένει ίδιο και υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις σε πράγματα που συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες» τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό έπρεπε να είχε έρθει την ώρα που η Ελληνική Βουλή κύρωνε αυτήν τη Συνθήκη -και είχα διαμαρτυρηθεί σχετικά όταν συζητείτο το θέμα στη Βουλή. Προτίθεμαι να ελέγξω εάν υπάρχει θέμα εγκυρότητας. Θέλω να δω, αν το κείμενο του Συντάγματός τους συμφωνεί έστω και με αυτήν την κακή Συμφωνία των Πρεσπών».