Skip to main content

Σταμπουλίδης:Θα επιτρέπονται τελικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Πάνος Σταμπουλίδης ανέφερε ότι το μέτρο ισχύει και για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και την Κοζάνη.

Σύγχυση έχει επικρατήσει από χθες το βράδυ για το τι θα ισχύσει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, μετά την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στις τρεις περιοχές.

Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Πάνος Σταμπουλίδης ανέφερε ότι το μέτρο ισχύει και για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και την Κοζάνη. Ξεκαθάρισε ότι σε αυτές τις τρεις περιοχές δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι από σήμερα το πρωί και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους, με SMS 6 και μόνο για άσκηση.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν από σήμερα πιλοτικά δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας με τη χρήση του κωδικού 6.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην άρση αυτής της δυνατότητας.