Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ: ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ο γεγικός γραμματέας Εμπορίου ξεκαθάρισε ότι ότι η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων θα γίνει όταν οι ειδικοί δώσουν το σήμα και τα εργαλεία.

Είναι ξεκάθαρο πως την προσεχή Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει καμία δραστηριότητα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης επισημαίνοντας ωστόσο ότι όλοι θα προλάβουν να ετοιμαστούν για το άνοιγμα.

«Εφόσον οι ειδικοί δώσουν το σήμα και τα εργαλεία, τότε θα υπάρξει επανεκκίνηση. Οποιαδήποτε επανεκκίνηση όμως, θα γίνει κάτω από κανόνες», ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για τη διατήρηση του μέτρου των sms για τη μετακίνηση, απάντησε πως «είναι εκ των προτέρων μια επιλογή περιορισμού, όμως οι περιορισμοί δεν θα αρθούν όλοι» και εξήγησε πως «σίγουρα θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων».

Αναφορικά με το πλαίσιο των μέτρων, είπε πως «αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο πρακτικό της Επιτροπής» ωστόσο ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο και«ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα επόμενα στάδια».

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κομμωτήρια μαζί με την υπόλοιπη αγορά είπε πως δεν έχει ξεκακαθαριστεί, τόνισε όμως ότι «τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο πρώτο στάδιο της καραντίνας απέδωσαν» αναφέροντας ότι ειδικά «κλάδοι όπως τα κομμωτήρια τήρησαν τους κανόνες».

«Δεν είναι λογική να τρέξουμε στη ‘γραμμή τερματισμού’ και μετά να γυρίσουμε σε αύξηση κρουσμάτων», τόνισε.

Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή έκανε επιπλέον σαφές ότι, δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό εκτός των εξαιρετικών περιπτώσεων.

Σχετικά με τον τρόπο που θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπογράμμισε πως «δεν θα κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή των πολιτών» και παρατήρησε πως «αυτές τις μέρες υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των αγορών μέσω διαδικτύου».

Τέλος, αναφορικά με το “click away”, την αγορά μέσω διαδικτύου και την εν συνεχεία παραλαβή του προϊόντος από το κατάστημα με ραντεβού, είπε πως «είναι μέθοδος που δε χρειάζεται καν θεσμοθέτηση, αλλά θα είναι ένα μέτρο που θα είναι συμπληρωματικό».

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ