Skip to main content

Στάσεις εργασίας κήρυξε για σήμερα η ΕΣΗΕΜΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, «σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», κήρυξε για σήμερα Τετ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, «σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», κήρυξε για σήμερα Τετάρτη, στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ.

Με τις στάσεις εργασίας που προγραμματίστηκαν για τις ώρες 13.00-14.00, 17.00-18.00 και 22.00-00.00 «καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτές όλοι οι συνάδελφοι στο σύνολο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε.».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «με τις κινητοποιήσεις αυτές η ΕΣΗΕΜ-Θ διατρανώνει για μια ακόμη φορά τη θέση της ότι πρέπει να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους δημοσιογράφους που πραγματικά και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Προστίθεται, δε, ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους «οι συμβασιούχοι-όµηροι της ΕΡΤ3 απασχολούνται αποκλειστικά σε αυτήν, µε εξαιρετικά χαµηλές αµοιβές. Η αποκατάστασή τους δεν είναι µόνο ζήτηµα νοµιµότητας και εργασιακής τάξης, αλλά αποτελεί κρίσιµο όρο, για να αναπτύξει το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το ενημερωτικό πρόγραµµά του».