Skip to main content

Χωρίς προσωπικό ασφαλείας η στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ - Κανένα λεωφορείο στους δρόμους

Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι - Τι λέει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή, 8 Απριλίου το Συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Σημειώνεται πως δεν θα λειτουργήσει προσωπικό ασφαλείας. Το τελευταίο λεωφορείο θα φύγει στις 9 παρά πέντε από την αφετηρία του και το πρώτο λεωφορείο θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι.

Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ επέλεξε για ακόμα μία φορά την τακτική του αιφνιδιασμού, προκηρύσσοντας χωρίς την οποιαδήποτε προειδοποίηση τη νέα στάση εργασίας.

Από την πλευρά του το συνδικάτο καταγγέλλει εμπαιγμό και κοροϊδία για μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Παράλληλα, όπως σημειώνει o πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, στη Voria.gr, εχθές οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν χωρίς το επίδομα ανθυγιεινού και θέσεως ευθύνης με το αιτιολογικό ότι δεν έχει εκδοθεί σχετικά ΚΥΑ. «Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σημειώνει ο πρόεδρος.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού και επισημαίνει προς το Συνδικάτο ότι «ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης δεν θα επιλυθούν τα όποια προβλήματα των εργαζομένων, αντιθέτως θα έχουν απέναντι τους το σύνολο των πολιτών».