Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι αν αυξηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το 9 στο 22 θα είναι ανησυχητικό.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του ρεύματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στην περίπτωση που οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στο επόμενο τρίμηνο δεν μειωθούν.

«Εάν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22 θα είναι ανησυχητικό και θα δούμε τι θα κάνουμε», σημείωσε ο κ. Σταθάκης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6.

Μιλώντας για τη ΛΑΡΚΟ, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι έχει γίνει ρύθμιση για το χρέος της εταιρείας προς τη ΔΕΗ αλλά δεν εξυπηρετείται ομαλά τους τελευταίους μήνες και γι' αυτό έχει γίνει όχληση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: "Το επίμαχο θέμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Μάρτιο άρα μέχρι τότε είναι διασφαλισμένη η συνοχή και η συνέχεια της κυβέρνησης. Η πρόταση δυσπιστίας είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει. Από 11 Ιανουαρίου και μετά μπορεί η ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής αλλά τεκμαίρεται ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει 151 βουλευτές. Από διαδικαστική άποψη η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Οι συντάξεις δεν θα κοπούν. Είναι πειστικά τα επιχειρήματά μας".

Σε σχέση με την εξαγορά από τη ΔΕΗ της εταιρείας στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι "την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα".

"To τέλος προμηθευτή -σημείωσε- που αφορά τις ΑΠΕ, μηδενίζεται τώρα, παραλάβαμε προϋπολογισμό ελλειμματικό στις ΑΠΕ κατά 1 δισ, σταδιακά μηδενίστηκε το έλλειμμα". Απαντώντας σε όσα αναφέρει ο Κ. Σημίτης σε άρθρο του για τον λιγνίτη, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι "η Ελλάδα έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού, έχει συναινέσει στους ενεργειακούς στόχους του 2030 και σύντομα θα δημοσιοποιηθεί το εθνικό σχέδιο που θα απαντάει στην ερώτηση για το ενεργειακό μείγμα με το οποίο θα εκπληρωθούν αυτοί οι στόχοι. Ο λιγνίτης θα αποκλιμακωθεί σταδιακά μέχρι το 2035, παραμένει το πιο ωφέλιμο από τα διαθέσιμα καύσιμα. Εμείς ανατρέψαμε τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης που προωθούσε ένα πακέτο ιδιωτικοποιήσεων το οποίο αλλάξαμε, διατηρήσαμε το 51%, ακυρώσαμε τη μικρή ΔΕΗ. Είναι λογικό να αντιδρούν. Η ΔΕΗ έχει πιέσεις, αλλά δεν είναι ζημιογόνα".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ