Skip to main content

Έρχεται νέα ρύθμιση προστασίας της 1ης κατοικίας έως τα Χριστούγεννα

Θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας παραμένει στρατηγικό σημείο της πολιτικής μας».

Μιλώντας στην εφημερίδα «το Έθνος» ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη που ολοκληρώνεται τα Χριστούγεννα του 2018.

Όπως είπε η νέα ρύθμιση «θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης απέκλεισε «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Τόνισε ότι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας που περιλαμβάνει ένα κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι θεωρεί «ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του Κράτους» την συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας, και καταλήγει στην συνέντευξή του σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας».