Skip to main content

Σταθερά στα μπλόκα οι αγρότες της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζουν συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις, παραμένοντας σε εγρήγορση για κλιμάκωση.

Σταθερά στα μπλόκα τους παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε κεντρική και δυτική Μακεδονία, με τους μεν πρώτους να έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνάντησή τους στις 15/2 με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς και τους δεύτερους να οργανώνονται για το παναγροτικό συλλαλητήριο της προσεχούς Τρίτης στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τη επερχόμενη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης, μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνουν ότι παραμένουν στα μπλόκα και προγραμματίζουν «συμβολικού τύπου κινητοποιήσεις, παραμένοντας σε εγρήγορση για κλιμάκωση εάν κριθεί απαραίτητο», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο στρατόπεδο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, οι συντασσόμενοι με αυτήν, παραμένουν μεν αμετακίνητοι στα αγροτικά μπλόκα που έχουν στήσει, εστιάζουν ωστόσο την προσοχή τους στη συγκέντρωση του αγροκτηνοτροφικού κόσμου για δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 14/2 στην Αθήνα. «Περιμένουμε περισσότερους απο 2.000 συμμετέχοντες» δήλωσε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Πάντως, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας και όσοι συντάσσονται με αυτήν, σε χθεσινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι «δεν συμφωνούμε σε κομματικού τύπου διοργανώσεις, όποιος και αν τις προγραμματίζει».