Skip to main content

Σταθερή παρά το φυτοπλαγκτόν η κίνηση στα καραβάκια του Θερμαϊκού

Η κίνηση στα καραβάκια της γραμμής παραμένει σταθερή, σύμφωνα με τη Thessaloniki Waterbus. Στον πάγο άλλο επιχειρηματικό σχέδιο για τρίτο καραβάκι.

Σταθερή παραμένει, παρά την ύπαρξη του αποκρουστικού φυτοπλαγκτόν, η κίνηση στα καραβάκια του Θερμαϊκού που εκτελούν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Περαία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας "Karavakia Thessaloniki Waterbus", Νίκος Τσαμασλής, ο κόσμος συνεχίζει να επιλέγει την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και τις παραλίες της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

«Ευτυχώς, η κίνηση επί της ουσίας δεν έχει επηρεαστεί από το φαινόμενο με το πλαγκτόν. Τα Σαββατοκύριακα οι πληρότητες είναι υψηλές και η όποια μείωση παρατηρήθηκε την εβδομάδα που πέρασε δεν ήταν αισθητή», σημείωσε ο κ. Τσαμασλής.

Στον πάγο τα σχέδια για επιπλέον στάσεις

Πάντως, ο πλοιοκτήτης Μάνος Κάιλας, ο οποίος στο παρελθόν συμμετείχε στην κοινοπραξία που εκτελούσε τη θαλάσσια συγκοινωνία, όμως πλέον δεν σχετίζεται με την "Karavakia Thessaloniki Waterbus" και άρα δεν εμπλέκεται στα δρομολόγια του Κωνσταντή και του Άη Γιώργη, αναφέρει ότι λόγω της ύπαρξης φυτοπλαγκτόν, βάζει στον πάγο το σχέδιο για τη ναυτολόγηση του «Άρτεμις».  

Συγκεκριμένα, το «Άρτεμις», που βάσει του σχεδιασμού επρόκειτο να εκτελέσει επιπλέον στάσεις στην Αρετσού και την Αγία Τριάδα, εξυπηρετώντας περισσότερο κοινό κυρίως από την περιοχή της Καλαμαριάς, είναι πλέον αμφίβολο αν θα πλεύσει στα νερά του Θερμαϊκού. «Το πλοίο δεν θα έρθει πριν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Παρακολουθούμε την εξέλιξη με το φαινόμενο του φυτοπλαγκτού και αναλόγως με την πορεία της κατάστασης θα λάβουμε την οριστική απόφασή μας για τη φετινή χρονιά», τονίζει ο ίδιος.