Skip to main content

Σταθερό ενδιαφέρον για τον εκθεσιακό τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Θετικά είναι τα μηνύματα στην αγορά συνεδρίων και εταιρικών ταξιδιών για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπως προκύπτει από επαφές στην Κωνσταντινούπολη.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) συμμετείχε στη μοναδική έκθεση που πραγματοποιείται για το συνεδριακό και επαγγελματικό τουρισμό στην Τουρκία, την 3η Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού ACE of M.I.C.E. 2016 που διοργανώθηκε στις 16 – 18 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) συμμετείχε με δικό του περίπτερο μαζί με τρεις συνεκθέτες, μέλη του TCB και πιο συγκεκριμένα τις εταιρείες Artion Conferences & Events, Domotel Hotels & Resorts και Makedonia Palace  οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν στοχευμένα Β2Β ραντεβού με Hosted Buyers από την Τουρκία αλλά και τη διεθνή αγορά.  

Παρά το γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί φέτος στην ευρωπαϊκή αγορά και ειδικά στην Τουρκία, θετικά είναι τα μηνύματα στην αγορά συνεδρίων και εταιρικών ταξιδιών για την Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, όπως προκύπτει από τις επαφές και τις συναντήσεις της Έφης Κουδελή, διευθύντριας του TCB αλλά και των μελών που συμμετείχαν στην αποστολή. Υπήρξε σταθερό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη η οποία είναι ασφαλής προορισμός, με ικανοποιητικές αεροπορικές συνδέσεις και υποδομές ενώ ταυτόχρονα παραμένει ανταγωνιστική,  συγκρινόμενη με αντίστοιχες πόλεις της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στο διεθνές τμήμα της έκθεσης μαζί με αντιπροσωπείες από τη Βαρκελώνη, Παναμά, Ιορδανία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Δομινικανή Δημοκρατία και Λιθουανία.

Το Thessaloniki Convention Bureau ευχαριστεί την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, κύριο χορηγό αερομεταφορών για την συμβολή της στην επιτυχημένη συμμετοχή στην έκθεση ACE of MICE 2016.