Skip to main content

Σταθεροποιητικές τάσεις και μικρός τζίρος στο ΧΑ

Οριακές απώλειες της τάξης του 0,02%, κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου πραγματοποιείται κανονικά, καθώς το επιτελείο βρίσκεται σε εναλλακτικό σημείο πρόσβασης.
Οριακές απώλειες της τάξης του 0,02%, κατέγραφε στις 11:05 ο Γενικός Δείκτης  του Χρηματιστήριο Αθηνών, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 16,99 εκατ. ευρώ. Η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου πραγματοποιείται κανονικά, καθώς το επιτελείο βρίσκεται σε εναλλακτικό σημείο πρόσβασης, θέτοντας σε λειτουργία εφεδρικό μηχανισμό που επιτρέπει τη διεξαγωγή των συναλλαγών ηλεκτρονικά. Ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα στην εκκαθάριση των συναλλαγών και η διοίκηση του Χρηματιστηρίου εξετάζει το ενδεχόμενο η εκκαθάριση να γίνει αύριο.

Μεικτά τα πρόσημα στους επιμέρους δείκτες, καθώς ενώ ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,11%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Mid Cap 40 υποχωρεί κατά 0,30% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Small Cap 80 σημειώνει απώλειες 0,47%.

Κέρδη της τάξης του 1,75% καταγράφει η μετοχή της Aegean την επαύριο της ιστορικής συμφωνίας συγχώνευσης με την Olympic.

Υπενθυμίζεται ότι το κτήριο του Χ.Α. είναι από νωρίς το πρωί αποκλεισμένο από μέλη του ΠΑΜΕ και οι διαδηλωτές δεν επιτρέπουν στους εργαζομένους να εισέλθουν στο κτίριο.