Skip to main content

Άρτιους σταθμούς στο μετρό Θεσσαλονίκης ζητά ο δήμος

Συνάντηση με την Αττικό Μετρό θα έχει την Παρασκευή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τα θέματα που θα συζητηθούν.

Οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα αρχαιολογικά ευρήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης την Παρασκευή του δήμου Θεσσαλονίκης με την Αττικό Μετρό.

Τη συνάντηση γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, κατά την ομιλία του για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αναμένεται να αναφερθεί στην αξιοποίηση της οδού Αγίας Σοφίας, από την Εγνατία έως την εκκλησία της Αχειροποιήτου, σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Για το θέμα των σταθμών του Μετρό, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι θα συζητηθεί ο τρόπος νομιμοποίησης κατασκευών, όπως οι κυλιόμενες σκάλες, οι οποίες δεν προβλέπονται από το σημερινό Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στον δήμο.

Κατά τη συνάντηση, η δημοτική αρχή πρόκειται να ζητήσει από την Αττικό Μετρό να παραδώσει σταθμούς, οι οποίοι θα είναι άρτιοι από πλευράς προσβασιμότητας, με ράμπες ΑμεΑ και άλλες υποδομές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.