Skip to main content

Σταυρόπουλος: Ο ΠΑΟΚ δεν θα μείνει ακέφαλος, ο Σαββίδης είναι από πάνω

Ο τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ έκανε τον απολογισμό της περασμένης σεζόν ενώ ανέλυσε τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Τον απολογισμό της σεζόν, αλλά και τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα της ομάδας αναλύει ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ θεωρεί περιττή τη συζήτηση περί επενδυτή, τη στιγμή, που υπάρχει στο σύλλογο ο Ιβάν Σαββίδης.

Ναι μεν, αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση, αισιοδοξεί, ωστόσο, για την επόμενη ημέρα της ομάδας: «Είναι ίσως η πιο δύσκολη κατάσταση στα δέκα τελευταία χρόνια, που βρίσκομαι κι εγώ στην ομάδα. Από την άλλη, θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στους παίκτες, που όλη τη χρονιά κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια, όπως και στο προπονητικό επιτελείο. Οι παίκτες είναι, φυσικά, επαγγελματίες, θα κοιτάξουν το μέλλον τους, πιθανώς να πάνε σε άλλες ομάδες. Και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Είναι κάτι που, όσοι έχουν να κάνουν με τη διοίκηση της ομάδας, θα το δουν πολύ σοβαρά. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος και είναι σίγουρο ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην εφημερίδα «FORZA», ο κ. Σταυρόπουλος:

Γιατί έφθασαν εδώ τα πράγματα; Ποια είναι η δική σας εξήγηση;

«Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με το τεχνικό κομμάτι, η ευθύνη μου μου έχει να κάνει με τον προπονητή, τους παίκτες και την επιλογή τους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι έχει συμβεί με το οικονομικό κομμάτι, ποτέ δεν ασχολήθηκα μ' αυτό. Συνεπώς, δεν ξέρω ακριβώς γιατί φθάσαμε σ' αυτό το σημείο. Ήταν μια κακή χρονιά, ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι πολύ καλύτερη».

Είναι μονόδρομος πλέον η αναζήτηση ενός επενδυτή για την ΚΑΕ;

«Δεν είμαι αυτής της άποψης. Εγώ νομίζω ότι έχουμε τον κ. Σαββίδη. Και εμμένω σ' αυτό. Από εκεί και πέρα, όλα τα άλλα είναι περιττά. Έχοντας τον κ. Σαββίδη ως ομπρέλα από πάνω μας, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να έρθει κανείς άλλος. Ο κ. Σαββίδης είναι υπεραρκετός και θα πρέπει να σεβαστούμε όλα όσα έχει κάνει συνολικά για το σύλλογο του ΠΑΟΚ. Συνεπώς, δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να βρούμε έναν επενδυτή, τον έχουμε ήδη δίπλα μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η λύση».

Έχετε πειστεί ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα μπει μπροστάρης και στην ΚΑΕ;

«Όχι, δεν έχω πειστεί. Άλλωστε, προσωπικά δεν έχω εμπλακεί και σε σχετικές συζητήσεις. Αλλά όταν έχεις δίπλα σου έναν τέτοιο άνθρωπο και επιχειρηματία, δεν χρειάζεται να ψάξεις. Πρέπει να τον ενεργοποιήσεις, να τον έχουμε δίπλα μας, όπως τον είχαμε μέχρι τώρα. Νομίζω ότι ο κ. Σαββίδης ξέρει τι κάνει, είναι ενήμερος και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Δεν θα πρέπει να αναζητηθεί και μια άλλη, εναλλακτική λύση;

«Για μένα, δεν υπάρχει εναλλακτική, όταν έχεις δίπλα σου τον κ. Σαββίδη. Δεν πρέπει να ψάξεις για κάτι άλλο. Πρέπει να ενεργοποιηθεί ο κ. Σαββίδης, και μόνο αυτός».

Φοβάστε τα χειρότερα για την ομάδα;

«Όχι, δεν φοβάμαι. Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια ομάδα, ξέρει ν' αντιδρά. Οι κύκλοι είναι για να ανοίγουν και να κλείνουν. Θα βρεθούν σίγουρα άνθρωποι, που θα είναι ικανοί, αν τελικά ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν συνεχίσει, να διοικήσουν τον ΠΑΟΚ. Τονίζω και πάλι ότι ο κ. Σαββίδης είναι από πάνω μας, είναι ο μεγάλος μας ευεργέτης».

Όντας και υπεύθυνος των ακαδημιών, θεωρείτε ότι είναι ευκαιρία ή και ανάγκη, να αξιοποιηθούν παιδιά, που προέρχονται από τις υποδομές;

«Μην ξεχνάτε τον Κόνιαρη ή και τον Κώττα, που αγωνίζεται στην Α1, αλλά και τον Λιάπη, που παίζει στην Α2. Θα πρέπει να υπάρχουν δύο-τρεις έφηβοι στο ρόστερ της πρώτης ομάδας. Υπάρχει το υλικό στις υποδομές, θα πρέπει να βρούμε χώρο και για τους νέους, δίπλα στους Αμερικανούς και στους έμπειρους Έλληνες. Ήδη σκεφτόμαστε για ένα-δύο παιδιά να υπογράψουμε μαζί τους επαγγελματικά συμβόλαια».

Πώς σχολιάζετε τα πρωτοφανή πράγματα, που συμβαίνουν στο χώρο της Α1;

«Είναι μια παρωδία. Δεν θέλω να μιλήσω για ξεφτίλα, αν και η συγκεκριμένη λέξη θα μπορούσε να περιγράψει την όλη κατάσταση. Είναι ντροπή για το άθλημα να βρίσκεται σ' αυτήν την κατάντια. Οι διοικούντες είναι αυτοί, που έχουν καταστρέψει το μπάσκετ. Θα έπρεπε να παρακολουθήσουν σεμινάρια για τον τρόπο διοίκησης μιας ομάδας. Αν νομίζουν ότι με τα λεφτά τους μπορούν να κάνουν ο,τιδήποτε, κάνουν μεγάλο λάθος. Το μπάσκετ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπάρχουν προπονητές και παίκτες, οι οποίοι ξευτιλίζονται και, νομίζω, ότι η επόμενη ημέρα για το άθλημα θα είναι πολύ δύσκολη. Θα πρέπει να παρθούν ριζικά μέτρα, να επιβληθούν τιμωρίες στους διοικούντες για τη συμπεριφορά τους, πρέπει να μπουν κανόνες που θα τηρηθούν από όλους. Έχουν να κάνουν με επαγγελματίες, με μεγάλα συμβόλαια, και πίσω από αυτούς υπάρχει κόσμος, που τους παρακολουθεί, ακόμη και εκτός Ευρώπης. Και επειδή μιλώ με ανθρώπους σε υψηλά κλιμάκια στην Αμερική, σας ενημερώνω ότι γελούν μαζί μας. Ντρεπόμαστε, μου λένε, για το μπάσκετ, που έχετε στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι προσβολή, που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτοί που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο στις ομάδες τους. Μια ομάδα δεν ανήκει σε κανένα φυσικό πρόσωπο. Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένους παράγοντες».

Η εικόνα της ομάδας, πριν την αναχώρηση της την περασμένη εβδομάδα για την Πάτρα, σας έκανε να λυγίσετε συναισθηματικά.

«Εντάξει, είναι και λογικό, όταν είσαι δέκα χρόνια στην ομάδα, έχοντας βιώσει απίστευτα πράγματα και πολύ δύσκολες καταστάσεις. Όταν βλέπεις μια ομάδα, που δεν είναι όπως τη φανταζόμουν, σε συνδυασμό με την πίεση όλων των τελευταίων χρόνων, και τις προσδοκίες μας που δεν επαληθεύτηκαν, αυθόρμητα λυγίζεις. Κακώς βγήκε η συγκεκριμένη αντίδραση μου προς τα έξω, ήταν όμως και η αποτύπωση της στεναχώριας μου για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα».