Skip to main content

Σταυρούπολη: Καταγγελία για διευθυντή ΕΠΑΛ - «Αφήνει χώρο να αναπτυχθούν» (vid)

«Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες. Αφήνει χώρο για να αναπτυχθούν αυτές οι ομάδες», είπε μέλος της 5ης ΕΛΜΕ - Κατήγγειλε ότι καθηγητές απειλούνται

Πυρά για τη στάση των διευθυντών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και όλης της εκπαιδευτικής ιεραρχίας εξαπολύουν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αλλά και στελέχη του ΚΚΕ.

Το μέλος της 5ης ΕΛΜΕ Σίσσυ Πολυκάρπου αναφέρει ότι ζητήθηκε συνάντηση από τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα για όσα έγιναν μέσα στο σχολείο χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό, καθώς όπως είπε «αρνήθηκαν να μας μιλήσουν».

Κατήγγειλε τη διεύθυνση κυρίως του 1ου ΕΠΑΛ ότι με τη στάση της ουσιαστικά «αβαντάριζε» τους μαθητές και τους έδινε έδαφος για να αναπτυχθούν. «Προκύπτουν σοβαρές ευθύνες. Αφήνει χώρο για να αναπτυχθούν αυτές οι ομάδες», κατήγγειλε.

Επίσης η κ. Πολυκάρπου κατήγγειλε ότι απαγορεύτηκε σε εκπαιδευτικούς του σχολείου να μιλήσουν για όσα έγιναν μέσα στο σχολείο χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. «Απειλούνται και δεν τους επιτρέπεται να κάνουν δηλώσεις πουθενά», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ταυτοποιηθούν όλοι αυτοί που συμμετείχαν στα επεισόδια και να εξασφαλίσει η ομαλή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου.

Ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ Α Θεσσαλονίκης, επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει τη λογική των δύο άκρων. «Προσπαθούν να υποθάλψουν έναν πυρήνα ο οποίος με δολοφονικά μέσα προσπαθεί να σταματήσει τις φωνές και τις διεκδικήσεις των φοιτητών και των μαθητών».