Skip to main content

Σταυρούπολη: Μία σύλληψη από τα επεισόδια στην πλατεία Τερψιθέας

Σε βάρος του συλληφθέντα θα σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων - 19 προσαγωγές στα επεισόδια πριν το συλλαλητήριο.

Σε σύλληψη μετατράπηκε μία από τις συνολικά 19 προσαγωγές που έγιναν στα επεισόδια πριν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη.

Σε βάρος του συλληφθέντα θα σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Τα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, με ακροδεξιούς από τη μία πλευρά και φοιτητικούς συλλόγους και άλλες συλλογικότητες στην άλλη.

Σημειώνεται ότι όπως και χθες έτσι και σήμερα το πρωί ξέσπασαν άγρια επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο μαθητές και να συλληφθούν έξι άτομα, από τα 40 που προσήχθησαν.

Φοιτητικοί σύλλογοι και διάφορες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τερψιθέας απευθύνοντας έκκληση για συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης. Λίγο νωρίτερα, άτομα του ακροδεξιού χώρου επιχείρησαν να προσεγγίσουν την πλατεία, ωστόσο τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν μικρότερης έντασης από ο,τι το πρωί, καθώς αποτράπηκαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν την πλατεία για την αποφυγή νέας έντασης.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές και όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.