Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΣΤΕ: ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 150 ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η συγκεκριμένη απόφαση ανατρέπει την αντίστοιχη απόφαση του Β΄ Τμήματος που είχε κρίνει ότι στις ομαδικές αγωγές θα καταβάλλεται ξεχωριστά 150 ευρώ.

Να καταβάλλεται ένα συνολικό παράβολο των 150 ευρώ στις ομαδικές προσφυγές ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν και εφόσον προσφεύγουν πολλά άτομα για το ίδιο θέμα αποφάνθηκε σήμερα η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη απόφαση ανατρέπει την αντίστοιχη απόφαση του Β΄ Τμήματος που είχε κρίνει ότι στις ομαδικές αγωγές θα καταβάλλει ξεχωριστά 150 ευρώ ο κάθε ένας από όσους συμμετέχουν στην αίτηση ακύρωσης.

Δηλαδή, σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος που δεν επικράτησε τελικά, εάν σε μια ομαδική προσφυγή ήταν 10 άτομα, το συνολικό ποσό των παραβόλων θα ανερχόταν στα 1.500 ευρώ.

Πριν από ένα χρόνο, κατά πλειοψηφία, το Β' Τμήμα του ΣτΕ είχε κρίνει με αυξημένη σύνθεση ότι παράβολο πρέπει να πληρώνει ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα αν μετέχει σε ομαδική προσφυγή, κάτι που ανέτρεψε τελικά η Ολομέλεια με σειρά αποφάσεών της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ