Skip to main content

Στεφανίδης: Αντισυνταγματικό το ν/σ για την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ο υπουργός Μεταφορών καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης το νομοσχέδιο Σπίρτζη που, με την ψήφισή του (δείτε εδώ), θα έχει ως αποτέλεσμα την εκκαθάριση και την κρατικοποίηση του Οργανισμού, ενώ προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που ο υπουργός Μεταφορών το καταθέσει στη Βουλή.

«Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο ΟΑΣΑ μπαίνει στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, εμείς να μιλάμε για κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. Ο ΟΑΣΘ δεν μπορεί να γίνει δημόσιος.Κάτι τέτοιο αφενός είναι αντιστυνταγματικό και αφετέρου θα συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση των δανειστών. Έχουμε παραλάβει το σχέδιο νόμου και η νομική μας υπηρεσία το επεξεργάζεται. Εάν ο υπουργός επιμείνει στην κατάθεση του ν/σ είναι προφανές ότι ο ΟΑΣΘ θα ασκήσει όλα τα έννομα μέσα για να προστατεύσει τα συμφέροντά του», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Στεφανίδης.

Ο ίδιος αναφέρει ότι εντός των επόμενων 10 ημερών ο ΟΑΣΘ θα καταθέσει τη δική του πρόταση αναδιάρθρωσης του Οργανισμού που θα προβλέπει τον εξορθολογισμό σε όλα τα κόστη του Οργανισμού και τον προσδιορισμό του κομίστρου ανάλογα με τα κονδύλια που είναι διατεθειμένη να χορηγεί η Πολιτεία για να ασκεί κοινωνική πολιτική. «Ο υπουργός είναι ενήμερος για τις προθέσεις μας, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί η καλύτερη λύση, με γνώμονα πάνω από όλα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ