Skip to main content

Στεφανής: Aνεκτίμητη η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο

«Η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακριτικό Έβρο, πέρα από την φυσική υπηρεσιακή παρουσία, κρίνεται ανεκτίμητη», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, είχε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφάνης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από χθες στον νομό, ενόψει του Πάσχα.

«Υπό αντίξοες καταστάσεις επιβεβαιώνεται διαρκώς η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ειδικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η συνδρομή του Στρατού Ξηράς είναι πολύ σημαντική στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Επιπλέον, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακριτικό Έβρο, πέρα από την φυσική υπηρεσιακή παρουσία, κρίνεται ανεκτίμητη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς, επισημαίνοντας ότι «Ένοπλες Δυνάμεις και Έβρος είναι έννοιες ταυτόσημες».

Σε σχετική με τη συνάντηση ανακοίνωση τής αντιπεριφέρειας, αναφέρεται ότι από την πλευρά του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας «αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυξημένης εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων και προανήγγειλε στο σύντομο μέλλον, νέες επιχειρησιακές δυνατότητες συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας».

Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, συζητήθηκαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Στεφανή και «για ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Ενόπλων Δυνάμεων». Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις που κάνουν καταπληκτική δουλειά και βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Με ηθικό και πάθος κάνουν τη δουλειά τους». Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπούκης επισήμανε πως «...η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας πέραν της στρατιωτικής, που για την περιοχή μας είναι δεδομένη, τονώνει το φρόνημά μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ