Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΣΤΕΦΑΝΗΣ: ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η προμήθεια των Rafale συνιστά μία μόνο από μια σειρά πολυδιάστατων δράσεων της κυβέρνησης.

«Τη σημερινή συνεδρίαση την περίμενε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, με μεγάλη χαρά. Διότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να πάμε στο μέλλον», ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που ανέβηκε πριν από λίγο στο βήμα της Ολομέλειας. «Τη σημερινή ημέρα την περίμενε και την περιμένει ο ελληνικός λαός ο οποίος μας αξιολογεί. Βεβαίως την περιμένει και το γεωπολιτικό μας περιβάλλον το οποίο βλέπει, αναλύει και όλοι μαζί αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση υπεύθυνα και αποτελεσματικά, οδηγεί την Ελλάδα στο μέλλον, στην πρόοδο και την ευημερία, έχοντας ως ισχυρή βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις», είπε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Ημέρα χαράς, εορτασμού και αισιοδοξίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, χαρακτήρισε ο υφυπουργός τη σημερινή, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας διέγνωσε και προτεραιοποίησε, μετά από ενδελεχή ανάλυση, τις επιχειρησιακές απαιτήσεις, η κάλυψη των οποίων ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση και επαύξηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων. 'Αμεσα, στις 17 Ιουλίου 2019, ενημερώθηκε ο κ. πρωθυπουργός, υπό την έγκριση του οποίου διερευνήθηκαν οι πιθανοί τρόποι ενέργειας και αναλήφθηκαν στοχευμένες, βέλτιστες πρακτικές, για την ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών και των τριών κλάδων.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις συντονισμένες στρατηγικές δράσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη των τριών κλάδων, σημειώνοντας ότι το όλο εγχείρημα ήταν απαιτητικό και τελικά και πολύπλοκο με δεδομένη και την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο και το Αιγαίο, τη δυσμενή υγειονομική συγκυρία και τους πεπερασμένους οικονομικούς πόρους.  

Όπως άλλωστε έσπευσε να επισημάνει, η ψήφιση του σχεδίου νόμου για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών, συνιστά μία μόνο δράση από μια σειρά πολυδιάστατων δράσεων της κυβέρνησης οι οποίες θα οδηγήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μια νέα εποχή και θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα απρόσκοπτης υλοποίησης της αποστολής που τους έχει ανατεθεί από την πατρίδα, αναπτερώνοντας περαιτέρω, τόσο το ηθικό και την υπερηφάνεια του προσωπικού όσο και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού προς αυτές. «Ταυτόχρονα όμως, αναβαθμίζοντας την στρατιωτική της ισχύ, η Ελλάδα εδραιώνει με εμφατικό τρόπο την υπόστασή της, ως χώρα πυλώνας της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», είπε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, για να υπογραμμίσει ότι «είναι μια ημέρα χαράς, εορτής και ικανοποίησης η σημερινή, διότι κάνουμε ένα βήμα αισιοδοξίας, δύναμης, αποτελεσματικότητας και υψηλού συμβολισμού δράσης. Ένα βήμα από τα πολλά που γίνονται και θα γίνουν».

Ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας σημείωσε «με ικανοποίηση» τη συναίνεση του συνόλου σχεδόν του πολιτικού κόσμου, «αναγνωρίζοντας όλοι με υπερηφάνεια την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οδηγούμε στο μέλλον για μια Ελλάδα ασφαλή, ισχυρή, αποτελεσματική, αισιόδοξη και γεμάτη φως».

Ο κ. Στεφανής απευθύνθηκε ξεχωριστά στο ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, λέγοντας ότι το 2020 ήταν μια χρονιά η οποία απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η λειτουργία των ΕΔ για την υποστήριξη του ελλαδικού χώρου, υλοποίησε μόνο εθνικά σχέδια. «Η ανάπτυξη, η αναδιάταξη, η προώθηση, ο σχεδιασμός ήταν καθαρά για την εξυπηρέτηση εθνικών σχεδίων και οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτούργησαν με τρόπο εκπληκτικό και ο ελληνικός λαός ένιωσε υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και εσείς ο πολιτικός κόσμος συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μέσα στον πολιτικό κόσμο είναι και τα δύο κόμματα, τα δικά σας. Εδώ όμως παρατηρείται η εξής αντίφαση. Από τη μια συγχαίρετε τις Ένοπλες Δυνάμεις για το εξαιρετικό τους έργο και από την άλλη τους αρνείστε να εξοπλιστούν για να οδηγηθούν στο μέλλον. Είναι μια αντίφαση αυτή που μας προβληματίζει, διότι θα θέλαμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να ήσασταν κοντά μας. Διότι είναι η έναρξη ενός έτους εμφατικού που θα μας οδηγήσει στο μέλλον και που όλοι συσπειρωνόμαστε για το άλμα προς το αύριο», είπε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: ΑΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ