Skip to main content

Στέλιος Πέτσας: Ψευδείς οι ισχυρισμοί του Τσαβούσογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του, αναγνώρισε ότι «το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα»

«Ψευδή» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι ελληνικές αρχές άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες».

«Το βασικό ζητούμενο είναι να ελέγξει η Τουρκία τους διακινητές στην επικράτειά της, όχι να απειλεί ότι θα στείλει στην Ελλάδα και την Ευρώπη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι «το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα» τονίζοντας ότι ο συντονισμός όλων των φορέων της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα δεν είναι θέμα μιας εβδομάδας, ενώ εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι την άνοιξη ώστε να έχουν αποδώσει όλες οι κυβερνητικές ενέργειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στοχεύει ώστε να υπάρξουν μειωμένες ροές μέσα στο χειμώνα και να αυξηθεί ταυτόχρονα ο αριθμός επιστροφών, κάτι το οποίο όπως είπε «δεν γινόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Απευθυνόμενος στις τοπικές κοινωνίες αναγνώρισε πως «η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί», προσθέτοντας όμως πως «οι Έλληνες δεν γύρισαν ποτέ την πλάτη τους στην ανθρωπιά». Σημείωσε παράλληλα ότι οι αλλοδαποί οι οποίοι προωθούνται στην ενδοχώρα είναι άνθρωποι με προσφυγικό προφίλ και οικογένειες.