Skip to main content

Στερεύουν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης από αλάτι εν μέσω κακοκαιρίας

Μέχρι στιγμής οι δήμοι Χαλκηδόνας, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη έχουν καταθέσει αίτημα για χορήγηση αλατιού από την Περιφέρεια

Προβλήματα με έλλειψη αλατιού παρουσιάζονται σε δήμους της Θεσσαλονίκης, εν μέσω του νέου κύματος κακοκαιρίας «Υπατία» και της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, μέχρι στιγμής οι δήμοι Χαλκηδόνας, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας – Χορτιάτη έχουν καταθέσει αίτημα για χορήγηση αλατιού από την Περιφέρεια.

«Έχουμε δεχθεί τηλεφωνήματα από αυτούς τους δήμους, εμείς ως Περιφέρεια έχουμε επάρκεια. Με παρέμβαση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα γίνεται μια προσπάθεια να βρεθεί αλάτι είτε από τις «Ελληνικές Αλυκές», είτε από άλλη εταιρεία, ώστε να βοηθηθούν οι δήμοι», τόνισε ο κ. Στεργιάδης, μιλώντας στη Voria.gr.

Για το θέμα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και με τους δήμους.

Μάλιστα, η κ. Νοτοπούλου επικοινώνησε και με τις «Ελληνικές Αλυκές», για το ενδεχόμενο να επισπεύσει το καράβι που θα μεταφέρει αλάτι από Λέσβο στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, κάτι το οποίο, όμως δεν είναι εφικτό, λόγω καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχίζει να χιονίζει στην Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο, τα δίκτυα έως αυτή  την ώρα είναι ανοιχτά. «Επιχειρούν στους δρόμους 100 μηχανήματα και αλατιέρες.

Προβλήματα στα δίκτυα αρμοδιότητάς μας δεν υπάρχουν, αλλά σε ορισμένος δήμους», υπογράμμισε. Ο κ. Στεργιάδης κάλεσε, ωστόσο, τους οδηγούς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τις μετακινήσεις τους.

Η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί έως το μεσημέρι, και σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, στη συνέχεια θα ξεκινήσει το χιονόνερο και αύριο βροχόπτωση.