Skip to main content

Στη Βουλή σήμερα το πόρισμα για Siemens

Στην ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται σήμερα το τελικό κείμενο του πορίσματος για την υπόθεση της Siemens, εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος.
Στην ολομέλεια της Βουλής κατατίθεται σήμερα το τελικό κείμενο του πορίσματος για την υπόθεση της Siemens, εν μέσω τεταμένου πολιτικού κλίματος και αντιδράσεων από την πλευρά των εμπλεκόμενων πρώην υπουργών στο σκάνδαλο.

Στις πορισματικές τους θέσεις τα κόμματα συγκλίνουν στην περαιτέρω κοινοβουλευτική έρευνα, μέσω της σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής της υπόθεσης της Siemens, καταλήγοντας ωστόσο σε διαφορετικά ονόματα, για τα οποία προτείνουν περαιτέρω έρευνα.

Οι βουλευτές της κυβέρνησης επιρρίπτουν ευθύνες στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη και Άκη Τσοχατζόπουλο, αλλά και στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη Παπαθανασίου.

Από την πλευρά της η ΝΔ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αλλά και στους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Άκη Τσοχατζόπουλο, Νίκο Χριστοδουλάκη, Ευάγγελο Μαλέσιο, Γιάννο Παπαντωνίου, αλλά και τον νυν υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου (για τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΟΤΕ επί κυβερνήσεων Σημίτη).

Σημειώνεται ότι το επόμενο βήμα θα είναι να οριστεί από το προεδρείο της Βουλής, έπειτα από πρόταση 60 βουλευτών, ημερομηνία συζήτησής του στην Ολομέλεια. Στη συνέχεια θα πρέπει, με πρωτοβουλία τριάντα βουλευτών, να κατατεθεί πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης.