Skip to main content

Στη Βουλή το μέλλον της Δωδώνης

Λήγει αύριο η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη θυγατρική της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, Ζωοτροφές Δωδώνη. Το ζήτημα της ΖΩΔΩ έφθασε και στη Βουλή.
Λήγει αύριο η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη θυγατρική της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, Ζωοτροφές Δωδώνη. Το θέμα της εισόδου στρατηγικού επενδυτή, αλλά και το ζήτημα των τιμών γάλακτος έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας στην ερώτησή του αναφέρει ότι η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη από τη δεκαετία του 1960, οπότε και ιδρύθηκε, στηρίζει το εισόδημα χιλιάδων κτηνοτρόφων της Ηπείρου, παράγει και προωθεί ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εξασφαλίζει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο προσωπικό της.

Εφέτος - συνεχίζει ο βουλευτής- και παρά τις αντίθετες προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, οι προσφερόμενες τιμές αγοράς αγελαδινού γάλακτος από τη Δωδώνη είναι αισθητά χαμηλότερες από πέρυσι, γεγονός που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, πλήττει εντονότατα το εισόδημα των αγελαδοτρόφων εισκομιστών γάλακτος της εταιρείας.

Ταυτόχρονα επισημαίνει το γεγονός ότι η Δωδώνη αναζητά επισήμως «στρατηγικό επενδυτή» για την εταιρία «Ζωοτροφές Δωδώνη» καθιστά σαφές πως η νέα τακτική της εταιρείας, μετοχικού ενδιαφέροντος κυριότατα της ΑΤΕ, δεν είναι να αποτελέσει το στήριγμα του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής, μέσω και της προσφοράς σε αυτόν ποιοτικών και σε λογικές τιμές ζωοτροφών, αλλά να αποποιηθεί εντελώς το χαρακτήρα της κοινωνικής προσφοράς που πάντα είχε.

Τέλος, σημειώνει ότι βάση των όσων ανέφερε δημιουργούνται βάσιμα ερωτήματα για το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό που η Κυβέρνηση, η ΑΤΕ και η διοίκηση της Δωδώνης επιφυλάσσει στην εταιρεία.

Ο κ. Τασούλας ζητεί από την κυρία Μπατζελή να κάνει γνωστό το στρατηγικό σχέδιο για τη Δωδώνη και να διευκρινίσει ποια θα είναι η πολιτική τιμών της εταιρείας έναντι των παραγωγών, εάν δηλαδή θα συνεχισθούν οι μειώσεις τιμών σε όλα τα είδη γάλακτος ή η Δωδώνη θα σταθεί στο πλευρό τους.