Skip to main content

Στη Βουλή το θέμα της σύλληψης της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση της Μάνιας Τεγοπούλου, η οποία συνελήφθη πρόσφατα από την τροχαία για παράβαση του ΚΟΚ.
Το θέμα της σύλληψης της εκδότριας της Ελευθεροτυπίας, Μάνιας Τεγοπούλου, για παράβαση του ΚΟΚ έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης κατά πόσο υπήρξαν άνωθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις για διακριτική μεταχείρισή της.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χάρης Καστανίδης γνωστοποίησε ότι η κυρία Τεγοπούλου συνελήφθη πρόσφατα από την τροχαία για παράβαση των διατάξεων που επιβάλλουν τον σεβασμό του σήματος κυκλοφορίας, της υποχρέωσης να επιδεικνύει στοιχεία, της υποχρέωσης κάποιος να το κάνει αυτό χωρίς να επιδίδεται σε ύβρεις ή άλλες πράξεις ή χειρονομίες. Επίσης, παραπέμπεται για παραβίαση του άρθρου 45 του ΚΟΚ, που αφορά στην υποχρέωση να οδηγείς χωρίς να είσαι υπό την επήρεια είτε αλκοόλ είτε τοξικών ουσιών, ότι υποχρεούσαι στην επίδειξη των σχετικών στοιχείων, καθώς επίσης υποχρεούσαι και στο να υπαχθείς σε αλκοτέστ.

«Σέβομαι τη δουλειά που κάνουν οι δημοσιογράφοι, αλλά την εκτίμηση ότι μπορεί να υπήρξαν άνωθεν επεμβάσεις πρέπει προφανώς να την αποδείξει αυτός που επικαλείται το επιχείρημα», υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε: «θα σας παρακαλέσω, λοιπόν, να είμαστε όλοι μας πάρα πολύ προσεκτικοί, διότι τελικά, όπως βλέπετε, ένα συγκεκριμένο πρόσωπο όχι μόνον δεν είναι υποκείμενο διακριτικής μεταχειρίσεως, αλλά αντιθέτως η δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες, οι οποίες θα απαγγέλλονταν και για οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη».