Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
x

ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΟΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνολικά 15 διασώστες, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή της Χαλκιδικής

Στη Χαλκιδική βρέθηκαν από τη πρώτη στιγμή κλιμάκια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη για να συνδράμουν στο έργο των διασωστικών  συνεργίων, μετά τη φονική θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

Συγκεκριμένα, 15 διασώστες, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή της Χαλκιδικής, με σκοπό να ενισχύσουν το έργο της ΕΟΔ Χαλκιδικής και της Βάσης Ετοιμότητας Κασσανδρείας, που επιχειρούσαν με την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία ήδη έχουν κοστίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους και άφησαν πίσω τους μεγάλες καταστροφές και τραυματίες.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε χθες τα μεσάνυχτα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για επείγουσα ανάγκη συνδρομής στο ΕΚΑΒ της Χαλκιδικής, το οποίο, λόγω του μεγάλου αριθμού των περιστατικών, δεν είχε τη δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Άμεσα αναχώρησε κλιμάκιο διασωστών, που επιχείρησε στην περιοχή μεταξύ Καλλικράτειας και Ν. Πλαγίων, ενώ ταυτόχρονα, μία δεύτερη ομάδα μετέβη στο Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας.

Επιπλέον, στις 09.30 σήμερα το πρωί, και μετά από αίτημα του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη το διασωστικό σκάφος «Όντιν», για να συνδράμει στις έρευνες του εντοπισμού ερασιτέχνη ψαρά που αγνοείται από χθες στην περιοχή της Ν. Ηράκλειας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ