Skip to main content

Επιστρέφει σταδιακά σε φυσιολογικούς ρυθμούς η Χαλκιδική

Στην περιοχή της Χαλκιδικής παραμένουν όλα τα συνεργεία και ο νομός Χαλκιδικής εξακολουθεί να είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς προσπαθεί η Χαλκιδική, μετά το φονικό χτύπημα που δέχθηκε η περιοχή από την κακοκαιρία το βράδυ της Τετάρτης και που κόστισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Στην περιοχή παραμένουν όλα τα συνεργεία και ο νομός Χαλκιδικής εξακολουθεί να είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

«Η κατάσταση βαίνει σταδιακά προς ομαλοποίηση και η καθημερινότητα επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς», διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή Νέας Προποντίδας.

«Παρά την πρωτόγνωρη θεομηνία η κινητοποίηση όλων ήταν άμεση κι ενώ οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για αποκατάσταση που θα πάρει μέρες, αυτό επιτεύχθηκε στο συντομότερο δυνατό χρόνο», προσθέτει.

Εν τω μεταξυ, ορισμένοι οικισμοί από Σωζόπολη, Νέα Πλάγια, Νέα Καλλικράτεια, Νέα Ηράκλεια, Νέα Μουδανιά Νέα Φώκαια παραμένουν χωρίς ρεύμα για τρίτη μέρα.

Ζημιές σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια της Χαλκιδικής κατέδειξε ο έλεγχος και η αυτοψία της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ) στα δημόσια κτίρια της πληγείσας περιοχής.

Κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της ΚΤΥΠ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Χαρωνίτη και τον γενικό διευθυντή Έργου της εταιρείας, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο βρίσκονται απο χθές στην Χαλκιδική, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση της ηλικιωμένης γυναίκας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Εξιτήριο πήραν τα τέσσερα από τα παιδιά που είχαν τραυματισθεί, ενώ ένα θα παραμείνει προληπτικά και θα αποχωρήσει τη Δευτέρα.